top of page

Zde se můžete připojit do podhoubového mailing listu - dáme vám vědět, když vyjde nový článek

Chtěli byste nám zanechat zprávu, navrhnout opravu či komentovat článek? Udělejte to zde.

  • Podcast V Podhoubí - Barbora Etlíková

K inscenaci O Pavlovi s Jaroslavem Etlíkem – Podcast v Podhoubí vol. 5

Inscenace v režii Anny Klimešové O Pavlovi vyvolala v okruhu divadelních profesionálů a profesionálek rozporuplné reakce. Na jedné straně zájem o témata, která otevřela stejnojmenná kniha popisující život vedle slavného scénáristy a filmového režiséra Pavla Juráčka. To vše z pera jeho někdejší partnerky, česko-německé novinářky a spisovatelky Dani Horákové. Na druhé straně o poznání vlažnější přijetí těmi, které četba Juráčkových publikovaných deníků oslovila mnohem víc než perspektiva jeho partnerky.


V neposlední řadě pak kontroverze vyvolalo herectví Michala Bednáře v roli Pavla Juráčka. Pro jedny se jednalo o příliš schematické pojetí, jiní naopak ocenili zcizující odstup od psychologie tohoto v mnohém nesnesitelného, byť významného umělce.


Na jedné z repríz jsem náhodou potkala své rodiče. Dala jsem se do řeči se svým otcem, teoretikem divadla Jaroslavem Etlíkem a nabyla dojmu, že by bylo dobré jeho názory a myšlenky, které považuji za inspirativní, zveřejnit formou „rodinného“ podcastu.



proměnlivá znělka Podcastu v Podhoubí: Matouš Hejl


foto KIVA





bottom of page